Mycket sötare går nog inte

Häromdagen bad Wille att jag inte skulle planera in någonting idag...

Nu på morgonen försvann han plötsligt iväg och kom tillbaka med en låda. På locket satt ett kort som han skrivit jättefin text i :)

När jag lyfte på locket...På pappret stod det:
Dagsplanering:

12:00 Vakna

13:00 Slöa tills ~ 18:00

19:00 Maria skall vara duschad och klar!!!

20:00 Middag på Kungshallen!
(Wille står för alla kostnader såklart) =)

21:30 BIO

~00:00 Förbi Interpool eller liknande ställe och ta en drink

~01:00 ~02:00 Hemfärd

End of The Day!! =)Jadu. Vad säger man? <3 Helt klart det gulligaste sättet som någon bjudit mig på middag och bio på!

Ganska roligt också att han själv la till: "När jag köpte det där tänkte jag 'Shit va gullig jag är', och det bara lyste i ögonen på tjejen i kassan. Jag tror hon var lite avundsjuk. Och hon var skittrevlig hela tiden!".

Något säger mig att det inte kommer att bli en helt jobbig kväll ;D


Han är min, bara min <3

Sophia

Försök att inte ta något för givet!! och skjut inte alltid upp saker..

För lite mindre än ett år sen bestämde jag mig för att försöka hitta en kär vän från de yngre åren av grundskolan. Vi hade fått lite kontakt under gymnasiet, men det hade runnit ut i sanden. Den här gången skulle jag göra ett bättre försök.

Om jag bara kommit på det en månad tidigare...

Jag tänker på henne då och då. Önskar att jag hade fått lära känna den lite äldre Sophia, men jag vårdar de gamla minnena -som jag är så glad att jag faktiskt har fått :)

Torsdag/Fredag

- Det är rysligt sent nu.. ska sova straaax!

- Britney Spears - 3 och Jordin Sparks - SOS (Let the music play) är faktiskt rätt bra!

- Jag kan inte minnas att jag känt mig såhär här fattig förut -och haft så många trasig saker som skulle behöva bytas ut.

- Dragkedjan på min enda tillräckligt varma jacka pajade i helgen. Hur fattig man än är måste man hålla sig varm i vinter. Mobil är inte livsnödvändigt, så det får vänta... här ska inhandlas enny, rejäl jacka!!

- Jag vill ha ett jobb. Jag vill arbeta. Jag vill ha mer att göra. Jag vill ha pengar. Visst, jag har studierna, men dom tillåter en hel del fritid.. och varför inte göra något nyttigt av tiden? Så, här ska sökas jobb!

- Wille och jag var på terminsavslutning i gammeldans i tisdags. How cool are we? B-)

- KAMRATHELGEN i helgen. Kortfattat var den än roligare än jag förväntat mig! Sånt lyckorus av att träffa vännerna som man inte sett på så många månader. Jag kände verkligen hur varmt de faktiskt ligger om hjärtat <3 Det var en oförklarlig glädje i hela kroppen!


- På sisådär 5-6 år har jag lyckats rida en fjuttig termin -under sista året på gymnasiet. För några veckor sen fick jag för mig att, som så många gånger förr, på allvar försöka "återuppta ridningen och lära mig rida ordentligt".

Bortsett från den smärre chocken att bli satt i en -för otränade lilla mig- rel avancerad grupp, var det en skrämmande upplevelse att inse att dessa ridtermer som jag trott skulle följa mig i döden hade blivit till vaga minnen.
Nästa överraskning var att upptäcka att en av tjejerna i ridgruppen är en av mina hjälpledare från förr i tiden då jag hade ridläger.... Man kan säga att hon nu gått om mig Big Time! Det är jättekonstigt! Att jag ligger sisådär en 5, 6, 7 år efter henne i ridvana, duger inte som ursäkt :P Jag måste jobba hårdare! Skärpning!

- Shit, jag kan knappt skriva begripligt såhär dags.. Så, God natt!
Finally I did?
1) Replace original host files of computer(uninstalled the error cs4 installation)

2) C:\Program Files\Common Files\Adobe\Adobe PCD deleted the cache files

3) Install the adobe premier cs4 with internet turned off?

4) Then I installed the trial version as mentioned

5) Then when I inserted the serial ..again the license expire had come but don?t worry

6) Then I downloaded this torrent ??.from this fix I replaced the host file (not the original)

http://thepiratebay.org/torrent/4922488/

Then I ran the disable activation .bat file

Then I copied the patch from every the .dll files

7) Then after that when u open the premier it was nice with all the things activated...
8) Hurray! U are done

Dream a Dream

Min nya favoritlåt
Jag som började lyssna på Billy Gilman för snart 10 år sen.. hur kan jag ha missat denna underbara låt?

(den som la in klippet har klantat sig så att bilden är nån sekund efter ljudet)
Jag får nästan magont när jag hör sånthär, ser duktiga dansare, duktiga violinister osv.
Magontet är avundsjuka och djup ånger!
(Nu får man inte egentligen säga så som jag tänker säga) men hade jag tagit tag i något och kämpat sen jag var ung, så hade jag kunnat vara lika duktig. Jag har hört Maria-har-potential-snack hela mitt liv, men ALDRIG NÅGONSIN gjort någonting med något. Förutom första året då jag spelade fiol, har jag aldrig övat! Jag till och med slutade helt med att dansa redan på mellanstadiet. Jag började heller inte sjunga förns sent -gymnasiet, tror jag det var.
Detta ångrar jag bittert!
Oavsett hur många lärare/auktoriteter jag träffar, oavsett hur många gånger jag ångrar mig, så ändrar jag mig ju aldrig heller. För ett par år sen tog jag några lektioner för Carina Portnow och hon var helt lyrisk över min röst. Hon tyckte att jag skulle ta halvår/ett år och öva och sen gå Operautbilningen i sthlm -ingen annan var bra nog för mig, sa hon. Problemet var nämligen att jag har NOLL teknik. Det sa hon rätt ut. Teknik är något man måste öva, och DET är något man faktiskt KAN öva också.
Jag blev jätteglad av hennes otroligt fina beröm, kände mig nästan lite mallig över min enorma potential! Men men men gjorde jag någonting av det? Nej!

Sen kom jag in på musikteater. Ett bra tillfälle att ta tag i detta lära-sig-sjunga-ordentligt, eller i alla fall få in lite "öva"-rutin... men övade jag ens DÄR?
NEJ!
Pinsamt att säga, förlåt till mina gamla klasskompisar, men jag övade EN GÅNG på egen hand!
EN.

Konstigt att jag inte är bättre än vad jag är? Nej.
Snarare konstigt att jag kan någonting över huvudtaget. Nästan lite orättvist mot de som faktiskt övar, att jag var en av dom som fick flest solon i våra projekt.

En av anledningarna till att jag inte övar är nog för att jag tänker att "jaha, och vad skulle det här hjälpa att jag står här nu?".
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QuymNdkUc3E&hl=sv&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QuymNdkUc3E&hl=sv&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Saknad

Vänner kommer och går, säger man ju... men jag har inte så lätt för den där "går"-biten. Speciellt en vän saknar jag ofta. Det är snart två år sen, men jag kan inte släppa det.

Vad hände? Två sms.
Hon kom med en kommentar som sårade mig ordentligt och jag gav svar på tal. Det var dumt, väldigt dumt, för efter det har vi inte pratat igen. Hon har inte velat prata med mig. Jag blev sårad, men jag kom över det relativt snabbt.. men jag hade då satt min sista potatis hos henne. Jag har skickat lite hälsningar som påskhälsning, nåt litet brev, men det kommer inget svar. Inga livstecken alls. Det slängdes nog i soporna direkt, oöppnat.
Två sms :(

För någon månad sen såg jag henne utanför bussfönstret i Valbo. Hon var ute och joggade. Det är enda gången jag sett henne på två år. Så konstigt att tänka att ifall hon sett mig då, hade hon nog lika snabbt tittat bort :( Gången innan hade vi pratat, skrattat och kramats hej då. För två år sedan.

Jag vill inte tränga mig på henne för mycket, för kanske vill hon bara glömma mig... och då borde jag kanske respektera det? Men jag kommer aldrig att glömma henne. Visst, hon sårade mig, men alla gör vi misstag.


Vinner jag en Oscar kommer jag fortfarande, i mitt tacktal, säga: "Blubb Blubb Blubb".

Svininfluensa-vaccineringen

Vaccineras eller inte? Jag ska nog vänta med det.
Jo, jag är sjuk stup i ett, och kanske är det pga mycket lågt immunförsvar. Men kanske nästan på grund av det ska jag vänta. Det finns mängder av olika biverkningar från vaccinet, och varför skulle något av dessa INTE hända mig? Det kan ju lika gärna hända mig som någon annan! Min mormor hade tur, hon fick "bara" diarré. Men vad säger man om man kommer ur den där vaccineringen med tex en förlamning... eeehm, nej tack.

Det känns lite som att man kan bli ännu sämre av vaccineringen, än vad man skulle ha blivit av själva H1N1.


Ingressen från en artikel av Ann-Cathrin Engwall, PhD molekylär cellbiologi:
Det finns en påtaglig risk att en massvaccineringen mot svininfluensan orsakar större skada än nytta. Om viruset muterar och utvecklas till att bli farligare kommer sannolikt vår befolkning att ha en sämre motståndskraft mot nya varianter än om vi inte hade massvaccinerat, skriver Ann-Cathrin Engwall, doktor i molekylär cellbiologi.---------
Att TIDPUNKTEN för massvaccineringens start och den lavinartade smittspridningen - flunsan var på väg att ebba ut helt - sammanfaller med varann, borde ju få folk att höja på ögonbrynen...

Med tanke på att det specifikt är i de länder som massvaccinerar sin befolkning, som smittspridning och död ökar lavinartat, så kan man inte skylla på vädret, eftersom smittan i så fall borde öka lika dramatiskt i länder som har liknande väder, men där man inte tok-vaccinerar!

Svininfluensan har dödat 3
personer i Sverige (2 hade cancer), medan den årliga säsongsinfluensan dödar 3000 personer per år, och ändå tok-vaccinerar vi hela vår befolkning, med en lavinartad smittspridning som resultat...

Läs resten av inlägget varifrån detta tagits (klicka här!)
----------Följande är en lista över några av de mycket obehagliga biverkningar som vaccinets bipacksedel medger:
* Lokala reaktioner vid injektionsstället (inklusive smärta, smärta som begränsar rörelseförmågan i extremiteterna, rodnad, svullnad, värme, ekkymos, induration)
* Värmevallningar / spolningar
* Frossa
* Feber
* Sjukdomskänsla
* Trötthet
* Asteni
* Ansiktsödem.
* Nedsättning av immunsystemet
* Överkänslighetsreaktioner (inklusive hals och / eller munödem)
* I sällsynta fall kan det leda till anafylaktisk chock och död
* Kardiovaskulära sjukdomar
* Vaskulit (i sällsynta fall med övergående njurpåverkan)
* Synkope strax efter vaccination
* Matsmältningsproblem
* Diarré
* Illamående
* Kräkningar
* Buksmärta.
* Påverkan på blodet och lymfsystemet
* Lokala lymfadenopati
* Övergående trombocytopeni
* Metabolismpåverkan
* Aptitlöshet
* Artralgi (vilovärk eller rörelsesmärta i led/er utan objektiva förändringar. Förloppet kan vara kontinuerligt)
* Myalgi (muskelvärk)
* Myasteni (muskelsjukdom där muskelstyrkan till en början är normal eller nästan normal men efterhand minskar som patienten använder sina muskler. Det finns ingen botande behandling)
* Påverkan på centrala och perifera nervsystemet
* Huvudvärk
* Yrsel
* Neuralgi
* Parestesi
* Feberkramper
* Guillain-Barrés syndrom
* Myelit (inklusive encefalomyelit och transversell myelit)
* Neuropati (inklusive neurit)
* Förlamning (inklusive Bells pares)
* Andningssvårighet
* Dyspné
* Bröstsmärta
* Hosta
* Faryngit
* Rinit
* Stevens-Johnson syndrom
* Klåda
* Urtikaria
* Utslag (inklusive icke-specifik, makulopapulöst och vesiculobulbous).
Källa: klicka här

Det finns en påtaglig risk att en massvaccineringen mot svininfluensan orsakar större skada än nytta. Om viruset muterar och utvecklas till att bli farligare kommer sannolikt vår befolkning att ha en sämre motståndskraft mot nya varianter än om vi inte hade massvaccinerat, skriver Ann-Cathrin Engwall, doktor i molekylär cellbiologi.

Insikt

Jag funderar ofta och försöker analysera mig själv.. och jag har funderat en del på detta fenomen som hände några gånger när jag var singel:
Jag får kontakt med en kille, vi umgås, han faller för mig, han vill att vi ska övergå till något mer men jag vill inte, det fortsätter så. Sen ändrar han åsikt, (han vill inte att det ska bli mer), och reagerar jag. kan jag tycka att det är jobbigt, känna saknad och nästan känna att jag helt plötsligt är intresserad. Men handlar det verkligen om känslor då?
För om han skulle återgå till att han vill ha mig... skulle jag då återgå till mitt "Nej":ande? Mja. Risken för det är nog väldigt stor.
Så vad är då detta?

Jag har en teori om att det handlar om Separationssvårigheter.
Jag vill ju inte mer med den killen... men när han mer eller mindre tas ifrån mig -utan att det är jag som bestämt det- reagerar jag.

Jag kan även ha svårt att slänga saker/prylar. Jag tror att jag har en rädsla att jag ska komma att sakna något som tagits ifrån mig. Killar, tröjor, bekantskaper.. jag tror att det är samma med allt.
MEN jag kan vara en jävel att rensa också -fast det kommer i vågor och inte speciellt ofta. Men då är det ju JAG som bestämt det och jag är med på att det ska ske. Det jag vid de tillfällena rensar ut känns som en befrielse....

Teckning av Sara Hansson

RSS 2.0