Peppe :)

Gång på gång bevisas det att jag är en varierad och mångsidig person..!

Jag har en gångstil som är "Hälften Catwalk. Hälften kollaps"
och av de fyra elementen (där man normalt är två) är jag tre; Jord, Vatten och Eld.
Den här veckan har vi haft en gästlärare i Stage Combat. Peppe Östensson. Han är en av de bästa, mest pedagogiska och trevligaste lärare jag någonsin träffat. Så otroligt uppmärksam och kunnig. Personkännare. Och så hysteriskt rolig!! Man förstod allt han sa och inte en enda stund var det ointressant. Han var så full av knep.. fungerade inte en övning för någon fick denne göra nåt annat.. med samma resultat som var meningen från början. -Det visade verkligen att de flesta kan det mesta -- man måste bara tänka rätt och inte göra det svårare än vad det är.

Jag skulle kunna ägna en dag åt att skriva om tisdag, onsdag och torsdag..
Karln är ett geni! Det var en ära att få ha honom! Riktig inspirationskälla.


Han sa att en person oftast är en kombination av två olika element (jord, eld, luft och vatten). Jag är ju rätt varierad, så jag hade ingen aning. Jord, kände jag iaf. Peppe sa då att jag nog faktiskt inte bara var två, utan tre! "Vatten är du. Men också jord och eld, absolut! Det var inte eld som fäktades med mig igår" sa han. Det kändes som att det stämde!

Helt otroligt. Han hade varit här i knappt tre dagar, och kunde redan säga själklara fullträffar om oss -- "miss know it all", "du vill inte sticka ut för mycket", "fröken pondus som vill ha koll på allt" var några klockrena kommentarer han gav till några i klassen -av att bara se oss GÅ!
Jag upprepar.. tre dagar. Klassen har man gått med i snart en termin, och vissa verkar inte ha mycket kläm alls på vem man är......

"En genomsnäll och söt liten flicka som aldrig säger några fula ord o dyl".
Skulle nån av er hemma sätta den beskrivningen på mig? :P

Jag antar utmaningen.

Blev utmanad av bästa Hägglund. -saknar dig, bruden.

Så, 7 saker om mig själv:

1. Jag avskyr lukten av Honung. (Smaken också.. men så nära kommer jag som tur är inte så ofta).

2. Jag älskar Julen and everything to do with it! Fnyser åt folk som tycker att julen bara är överskattad och dyr. Då har man helt enkelt inte fattat. De som tycker att man bara byter pengar, dom är tråkiga inskränkta och tragiska. Julen har inte med pengar att göra! Vem har sagt att det måste vara dyrt? En kortkollage med personliga kommentarer, eller en CD med musik speciellt utvalt för personen, dikter osv osv.. sånt kan man inte köpa för pengar. Man ska ge för att man vill! För att det är kul. Det ska finnas en tanke bakom julklappen, inte bara nåt som är ryckt från en hylla i en affär i förbi-farten och "för att jag måste". En bok man diskuterat, en almanacka med egna bilder, en film man vet att personen tycker om, nåt knäppt från en såndär skum prylbutik. Ha fantasi! För mig gäller hellre tid och tanke, än en hög summa. Sen kan det vara tanke OCH mycket pengar, om man vill det ;)

Förra året bestämde en kompis att hon och jag inte skulle ge varandra någonting.. sedan kom hon ändå vid jul med ett ljus med en jättefin kompis-dikt på. "Förlåt. Jag vet att vi bestämde att inte ge varandra nåt.. men jag kunde inte låta bli. Det var så DU!". Precis så ska det vara. För att man VILL! <3
Julen är mysig :) alla ljus, allt pynt, mys och pul med familjen innan, baka, släkten, själva julafton. Ja, jag älskar den! Julen och sommaren är det som gör året. Efter sommaren ser jag fram emot julen. Efter julen är siktet inställt på sommaren igen osv.

3. Jag är en riktig hemmagris ;)

4. Jag älskar min familj över allt annat. Det absolut värdefullaste jag har!

5. Jag är otroligt nyfiken, och ibland oerhört envis! "Skam den som ger sig".

6. Ljus, jacuzzi, musik, nåt gott, eld i kaminen och trevligt sällskap, efter en dag ute i snön (skoter, till häst, skidor.. välj du!).. Jag säger bara --> Mmmm!

7. Innan jag ska sova måste jag alltid skaka och vända på allt i sängen. Detta pga att jag för många många år sen nu plötsligt upptäckte en sivlerfisk bredvid mig.Jag utmanar Alex och Nicole =)


Vänner. Vad gjorde jag utan er? Fredags och helg.

Vänner.
Vad gjorde jag utan er?


I fredags var klassen i Göteborg över dagen. När vi kom tillbaka väntade ett paket här på mig.
Däri låg en lapp:
Innehåll
2 påsar Extra
1 påse tutor (utifall du fått slut och vill störa med någon. klart du vill!)
1 påse chilihalstabletter (för jag inte vill ha den)
1 osynlig påse kärlek (för det kan man inte vara utan. Passa dig dock, har laxerande verkan)

Helt perfekt!! TACK!! Blev verkligen hur glad som helst! :D


I fredags fick jag också lite hemlängtan. Smsade Karin och skrev "Jag saknar dig". 10 min senare kom: "Och jag längtar efter dig så jag spricker! Nu är jag i örebro. Om du vill kan jag ta tåget till Karlstad. Det går ett 17.14". (Kanske ska tilläggas att detta skrevs strax efter 16:00). Jag blev helt ställd. Sen jätteglad och galet rörd. Hon ringde upp. "Är du seriös?" frågade jag. "Ja, det är klart! -om jag får?" svarade hon. Om hon får? Självklart!! "Hm.. jag måste nog sluta nu.. jag måste packa" sa hon. Knasboll <3

Karin & Maria 16 år (klicka här)

Hon skulle upp och jobba idag, så igår kväll åkte hon tillbaka till Gävle. Fy fan. Det var hemskt. Jag tänkte mer än en gång att jag skulle åka med henne och vara hemma i någon dag. Men jag gjorde inte det. Idag ångrar jag nästan det, för vi har knappt någon lektion alls idag..


Hon och David på studentbalen. Så fina.


Karins student. Hon visste inte att jag skulle vara där...
(spola fram till 00:30)

David: Nu ska vi se reaktionen när hon ser Maria...
-Karins reaktion-
David: Där kom den!

Stackars lilla flickan som förgäves försöker få Karins uppmärksamhet (vid 01:03).

Höstlovet.

Veckan efter maskeraden tömdes skolan på folk. Alla (nästan) åkte hem. 24/10 18:58 stod det på min biljett. Vi hade tagit bussen 17:25. Jag var i Gävle 25/10 01:45. - - Segt? Svar ja.

Simon och jag upptäckte att vi hade jättemuppiga biljetter..
Från Karlstad åkte vi båda med tåg 648 mot Stockholm. I Hallsberg hoppade Simon av för att vänta en timme på tåg 76 mot Östersund. Jag åkte dock hela vägen till Stockholm. Sedan var det min tur att vänta, i nästan två timmar, på tåg ---> 76!!! På vägen till Östersund gick det tåget ju förbi Gävle. Så vi följdes åt, åkte på exakt samma tåg.. men hade inte likadana biljetter.

Efter 8 timmar och 20 minuter på resande fot, var jag ändå hemma på Gävle Central! :)


Mitt höstlov inleddes med att jag, Johannes, Mange, Alex, Karin och Anders först gick ut och åt, och sedan samlades upp hos en aningen motvillig men redan full -och därför mer medvillig- Dejver. Den kvällen innehöll bland annat att jag och Johannes hade två ordentliga brottningsmatcher (jag hade synliga märken i 2 veckor efteråt.. haha!).. och Systrarna Pers, som däckade 30 min efter att de kom, fick tejp i ansiktet och tandkräm i öronen. Oups!

Åh, vad jag tycker om er!Sedan var det fullt schema för min del...
Sleepover med Karin. Sushi och mys med Alex. Biljard med Johannes Karin David Stefan+2 till (Grattis johannes till den första ärliga vinsten över mig!). Shoppingrunda med tre generationer --> MariaMammaMormor. Valbo Köpis. Spelkväll med favvograbbarna (jag vann! Bevis--> ). Halloweenfest/Inflyttningsfest hos Nisse & Stefan (aka Systrarna Pers). Laga teriyaki. Och lite annat..
Karin och Maria
(och Karins David)Lillsyster!! Jag saknade dig nåt grymt!!


men förutom det..
Mitt höstlov var kanon!!

Maskeraden.

En vecka innan höstlovet var det maskerad på Lilla Logen här i Ransäter..

Vilka planer och förberedelser det var inför denna Halloween-maskerad. Alla tog det verkligen seriöst och ansträngde sig. Jättekul! =) Spridningen på figurer var också maximal. Pink Ladies (vi!), Tingeling, Zombie-bebis, Jesus, Lasse Kronér (han vann hela maskeradtävlingen!), karaktärerna från Clockwork Orange, Neo, Spice Girls, Ballerina osv osv.

Uppträdanden, love in the air, snefyllor och glad stämning. Med andra ord.. ungefär precis som det brukar vara..Geijerskolan.

Ursh. Dålig uppdatering här.. Filåt!
Where to begin..
?

Flera undrar vad tusan jag har för mig härborta. Hittade några kort som får räcka så länge...Denna dam heter Hanna.
Hon gillar kex.
Hon är jättetrevlig -egentligen!


RSS 2.0