Provspelning i Bollnäs. Maria Mallig!! =D

Igår var jag i Bollnäs och provspelade för klassisk fiol på musiklinjen...
...man kan säga att det gick ganska bra! ;)

Egentligen är provspelningarna för klassisk fiol imorgon (tror jag).
Jag sökte från början egentligen klassisk sång, fast det hade dom inte, så dom ringde och frågade om jag kunde nåt annat. Fiol, sa jag. Jag har knappt spelat nåt sen jag slutade för två år sen, men tänkte att man kan ju alltid försöka. Jag berättade läget och fiolläraren föreslog då att jag kunde få en lektion för henne, istället för provspelning.. så skulle hon kolla på så sätt hur mycket jag kunde.
Därför fick jag komma en annan dag än vanliga audition-dagen.
Maria=Spec-unge :P

På tåget dit fick jag sms från fiolläraren att jag skulle spela på förmiddagen och sedan göra ett teoriprov på eftermiddagen. Nervöst.

09:10 Tåget anlände till Bollnäs.
En "trevlig" promenad till skolan.
09:30 Framme vid skolan. Karin kom och hämtade mig vid receptionen.
09:45 Färdigt!!!!
Det hela gick med andra ord skitsnabbt!

När jag packade upp frågade hon om jag ville värma upp först, men jag sa att vi kunde börja direkt. Jag hade tagit med mig några noter som jag spelat igenom kvällen innan. (Jag hade DÅ upptäckt att jag hunnit bli ringrostigare än jag tänkt mig under dessa två år (lite sent att tänka att jag borde börjat öva för en vecka sedan)).
"Okej, då provar vi spela det" sa hon. Hon rotade fram nåt komp och sen började vi. Jag är allt annat än van att spela med piano-komp, det blev jäkligt rörigt, men jag gjorde så gott jag kunde. Det gick sådääär :/

"Okej, det lät ju bra" sa hon när vi var klar. "men det var inget läges-spel... brukar du spela i lägen?"
"Njaaäää, lite dåligt med det!" svarade jag ärligt. Ajajaj, Maria, inte bra.
"Du kan lägga ner fiolen, nu ska vi prata" sa hon.
Hjälp. Skulle hon inte höra mer?
"Vad tänkte du göra i höst, om du inte kommer in här?" frågade hon.
Jaaaha, så jag kommer inte in :( vill hon bara vara snäll och kolla så att jag har något annat att göra...
Jag berättade vilka fler ställen jag sökt till.
"Jaha okej, ja för om du vill ha den, har du en plats här i höst ... jag vill ha dig!"

WHAT?
"Oj..." sa jag. Svar direkt?!!! Vanligtvis ska dom tänka, jämföra med andra sökande, och sedan meddela om man kommit in eller inte via brev.
"Du har inte kommit så jättelångt rent tekniskt (nähää, du säger det :P), men jag ser att du är musikalisk... jag tror du skulle kunna avancera snabbt.. och jag tror att om du bara vill så kan du gå jättelångt! Jag vill jättegärna ha dig här i höst!!"

Provspelningarna för klassisk fiol hade ju inte ens varit än.. dom hade hon ju inte hört. Ändå gav hon mig besked direkt!!!
Jag kände mig riktigt mallig!

Jag tackade så jättemycket, men var tvungen att vara ärlig om att jag ville se vad de andra ställena kommer säga om mig först, innan jag kan svara. Sanning att säga vill jag hellre gå musikteater än fiol. Men det var ändå skitkul att få ett sånt snabbt och positivt gensvar från Bollnäs. Ser det som ett ruskigt fint beröm!

Eftersom detta gick så oerhört snabbt, hann jag med att göra teorin klockan 10 (jazzlinjens auditions var den dagen).
Efter teorin fick jag en privat rundtur av två kalastrevliga tjejer som går på skolan. Dom såg ganska förvånade ut när jag sa vilket besked fiolläraren gett direkt. Hoppas dom inte tror att jag är nåt fiol-underbarn :S för det är jag verkligen inte! Det vet alla som hört mig. Dom övertalade mig att stanna och äta lunch med dom, vilket jag gjorde. Därefter tog jag tåget hem 12:51.

Trevlig dag! =D

GLÄÄÄÄÄ!

Jag officiellt avskyr detta!!!

Skoltrött! :(
I alla fall när det gäller sådant som jag inte är ett skit intresserad av.

För lite mer än två veckor sen tog jag mig inte i kragen och satte mig och pluggade i tid inför fysiktentan. Reultatet blev att jag fick min första underkänt-tenta... så på lördag har jag omtenta. Blä. Jag avskyr ämnet. Inga ambitioner ALLS!! Stackars mig..

Okej.. jag avskyr ämnet.. men så kan det vara. Men det värsta är att jag har Kemi-tenta på MÅNDAG!! Två dagar efter fysiken. Lycka till, Maria!

Jag kommer inte hitta nån energi till att plugga till nån av dom..
... jag kommer bli kuggad...
... jag kommer inte klara basåret...
... jag kommer ha bristande studieresultat...
... jag kommer inte kunna gå musikteater i höst som jag vill, eftersom jag inte kommer få låna från csn!

Starkt, damen! Starkt!


Tekniskt basår = dum idé! Jobbig idé!

Det straffar sig alltid...

Där fick jag för att jag varit uppe mer än jag sovit under den senaste veckans nätter....
Blä!

Dansen igår gick absolut VÄRDELÖST! Ofokuserat, obalanserat, kunde inte få till ett snyggt danssteg. Efter halva tiden kastade jag av mig skorna av ren irritation och bytte till såna där danstofflor istället.
Fem min innan vi skulle försvinner plötsligt delar av synfältet. Jag tror först att jag blivit bländad.. men det går inte över, samtidigt som jag tänker hm, det Finns ju inget som kan blända härinne.
Isvatten längs ryggen när jag inser vad det är. Synbortfall!!!
- Neeeeej!

Slängde mig iväg, ut till bilen.. men synbortfallen är då igång med full styrka. Tur att jag kan vägen hem som min egen ficka.. ändå var det riktigt jobbigt att köra. Bitar av saker på vägen försvann, såg inte hela registreringsskylten på bilen framför tex... och det var skitjobbigt att tänka på om det gick människor på trottoaren som jag inte såg?

För de flesta, som inte varit med om det, går det inte att förstå hur det känns. Det är inte som när man bländats; det är inte ljusa eller mörka "bländ-fläckar". Inget sånt. Det är bara... ja, hur ska jag förklara... det är inte nån färg, det är inte svart, vitt eller flimmer. Det är bara det att man inte ser. Exempel:
- Tex när jag tittar i en persons ansikte.. personen kan sakna mun, eller höger sidan av ansiktet, eller näsa... byter jag ställe att titta på, ja då är det nåt annat som försvinner och jag kanske då ser personens vä öga, som stunden innan varit "borta". Det beror på vart och hur jag tittar. Men som sagt, det ser Inte ut som att personen har fläckar i ansiktet. Nej. Utan.... well, man ser inte!
- Annat tex, som jag fick märka igår... när man tittar på vägen... man kan se en tom väg, och 0,5 sekund senare inse att det visst är en bil där längre fram. Typ.
- Jag gjorde en macka när jag kom hem. Jag var tvungen att ha allt jag skulle använda på samma ställe... För hade jag spritt ut det, är det inte säkert att jag sett det, om jag glömt bort det.
Jag tex fyllde på min vattenflaska för att ta med upp, men den ställde jag 2 meter längre bort vid diskhon. Den missade jag!! Jag stod och tittade runt i köket, för att se så jag plockat bort allt... men jag såg den inte.
Innan jag skulle gå upp kom jag dock på att hm, hade jag inte vattenflaskan?. Jag intensivglodde då kring diskhon.. japp, där stod den. På kanten framför.
Helheltbilder är omöjligt.

Tror du man känner sig fånig? Nähäää...För er som inte fattar vad jag babblar om ----> synbortfall är förstadie till MIGRÄN!!!

Denna gång hade jag dock en oenorm tur. Ja, det säger sig självt, eftersom jag sitter här! I vanliga fall hade jag vid det här laget vridit mig i sängen och behövt en hink med mig för att ens ta mig sträckan till toa.
Jag vet inte varför, kanske för att jag kom hem fort... åt något, tog piller och gick o la mig, DIREKT. Migränanfall kan man faktiskt stoppa upp ibland om man motverkar det så tidigt som möjligt, innan det brytit ut.
(Synbortfallen kommer nån timme före huvudvärken.. ifall det inte framgått!)


Måste nu bara uttrycka lite irritation till alla de kompletta idioter som kan få för sig att kalla gräslig huvudvärk för migrän. "Ååååh, jag har så ont i huvudet.. det måste vara migrän!". Fel fel fel! Vanlig huvudvärk, spänningshuvudvärk, feberhuvudvärk osv är INTE INTE INTE samma sak som migrän!
Du kan ha jag-dör-snart-huvudvärk.. utan att det är migrän! Det är helt olika saker!
Så, nu vet ni det.

I can't smile without you...

http://superlaugh.com/1/cant.swf

I just can't smile without you...Ont i nacken! -och trött.

Ojojoj vad jag måste sova nu!!

Förstår inte vad som flugit i mig och mina sovtider;
Onsdag - 05 (tors morgon)
Torsdag - 05:15 (fre morgon)
Fredag - 06:00 (lör morgon)
Lördag - 06:40 (sön morgon)
Söndag - inte efter 23!! Annars slår jag mig själv.
Jag som annars nästan aldrig är uppe så hysteriskt sent. När jag varit på krogen brukar jag ligga i sängen vid 03. Gösses Maria, du måste sova!!


Igår var jag och Firren ute på min första ridtur på mycket länge! :D
Vi hade bara tillgång till Firrens pålle, så vi fick rida barbacka tillsammans på henne. Häst och ägare hade inte träffat varandra på länge, och det märktes, för det var ett jäkla bråkande..! Två envisa själar där ingen ville ge sig. Ojojoj.
(Nu är det dags för mig att bli lite mallig..). När hästägaren höll på att avlida av krossade kronjuvelerna mot manken, bytte vi plats. Jag hade inte ridit på rätt länge, kände inte denna pålle över huvudtaget, vi red barbacka, och jag hade en obalanserad och SKIT-lättskrämd tomte (han hoppade nästan värre än hästen) bakom mig... hjälp! Men hon blev då helt plötsligt mycket lugnare. Lyssnade kanonfint!
Till och med när det plötsligt flaxade upp en TJÄDER 20 meter framför oss :)
- - - MALLIIIG!!! :D :D :D - - -


När vi gått långt in i skogen kom vi till ett parti med stora vattenpölar och myycket lera. Windy som går i lerhage hemma i stallet, bestämde sig helt plötsligt för att vatten och lera var något som hon var rädd för. Vi hade bytt plats 10 min innan, så det var Firren som hade kommandot.
Det blev ett fasligt hoppande, skuttande, rivstartande, tvärnitande....
Sen minns jag inte så väl.. har inga minnesbilder.. men bäst som hon tramsar på och jag bara försöker hålla mig kvar, medan Firren försöker hålla kolla på henne, hojtar han till nåt.
Innan jag hinner fatta ATT han sagt någonting, slås mitt huvud bakåt. Varför flyger mitt huvud bak såhär? tänker jag och känner att det gör ont. Jag inser då att han hojtat "Passa grenen!". Jag är då helt ut balans. En millisekund senare krumbuktar hästen sig så hon nästan åker omkull. Firren tappar balansen, och vi flyger av!! Bang. Jag försöker hålla upp huvudet, men det slår i backen. Ajaj. Min hand hamnar även under Firren.
Jag prisar min hjälm! Både pga grenen och att vi föll av. Firren å andra sidan har aldrig ridit med hjäm (inte nu heller!) -IDIOT!
Jag kravlar mig upp, men Firren ligger kvar :S Han har gjort illa benet. Det tar en stund att komma upp, och han haltar kraftigt, men som tur var inget allvarligt.

Sen sticker hästen..
Hej då!

Firren kokar nästan, men jag kan inte annat än att skratta åt alltihopa.
Efter 15 min promenad tillbaka mot stallet möter vi en bil. En kvinna som såg oss rida in i skogen, såg hästen komma tillbaka utan oss.. hon satte sig direkt i bilen och åkte in i skogen för att leta efter oss... så att vi inte låg skadade någonstans.
Så gulligt av henne!

Hästen tog sig tillbaka till stallet.. duktig flicka. Vette katten dock i vilken hastighet det gått med, för hon hade tappat en sko och blödde lite framtill på vänster framben. Annars oskadd.
Intressant eftermiddag.

Idag är jag skapligt mörbultat överallt, och nacken gör obehagligt ont.. men tror inte att det är nåt allvarligt.


På eftermiddag/kväll idag var jag och hälsade på Petra =) Som vanligt blev jag bjuden på fika, vi pratade en massa och jag och Loviza byggde med lego! Alltid lika trevligt att vara där =D

Kan man?

Kan man bry sig mycket mindre än du gör nu.

Jaja, du tänker på mig varje dag, du mår inge bra, du önskar att jag ville samma som dig... sött sött. Men vad hjälper det mig? Jag kan inte tänka dina tankar. Gör du inget, märker jag inget.


Är detta bästa sättet att hålla kvar den enda person man litar på?Lördag

Hm.. har haft problem med att logga in på min blogg på flera dagar. Irriterande.

I helgen hade min bror fest, som slutade på HangLoose. Mycket trevligt!

image144
Sis! <3

We're too sexy for our own good!
Lollo sa att om man gapar innan ett foto, får man ett finare leende...
Hm, det var nåt nytt.. måste provas...
-klick-
MAAAMMA!!!

RSS 2.0