Karriär eller Familjen?

Du har länge haft önskan om att, utöver ditt vanliga yrke, göra en karriär inom en viss branch och du har till slut tagit dig till den sista prövningen för att eventuellt lyckas ta dig till ditt mål. Trevligt, kan tyckas. MEN...

Har du stannat upp och funderat på hur detta påverkar folk omkring dig, och inte minst hur det påverkar dig!

Känner du dig allt som oftast stressad? -att du ständigt är du under press? Har du fått en kortare stubin? Blir du lättare irriterad på saker? (Omformulerat.. tycker du att folk och saker omkring dig helt plötsligt fungerar sämre, förstår sämre, gör mer fel?).
Tycker du att dina barn inte pratar med dig lika mycket? Tycker du att dom nästan håller sig undan? Fundera då på detta... Ägnar du mer tid till att upprätthålla ett snyggt yttre och hålla ordning hemma, än att gå och krama och prata med dina barn, under en dag?

Om detta påverkat dig såhär INNAN du nått ditt mål... tror du då att allt kommer att ordna sig när du väl tagit dig fram? Kommer du att känna dig mindre pressad och stressad då? Kommer du att ha mer tid att prata och krama dina barn då? Kommer du att ha mer tid och ork att bry dig om andra då?

Allt det här är ju helt och totalt självvalt. Du har ju ett bra jobb, som du trivs med... så varför gör du då det här? För det är ju då inget du måste göra tex för att överleva..
Är det förmånerna som kan komma?
Är det för att du vill 'make a difference'?
Fundera på vad det är som du tycker är viktigare än din familj...
Vad du än väljer, tror du då verkligen att DET sen skulle kunna få tillbaka det du förlorar på vägen dit...?


Tänk också på att:
"Inte kräver barnet mindre uppmärksamhet när det blir tre, fem eller 15.
Det kommer nya grejer hela tiden".
Citat härifrån.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0