Grabbarna

Jag vill ägna det här till mina grabbar. Ni är så bra! Jag skulle kunna sitta här och skriva om hur bra jag trivs med er. Om hur jag alltid kan vara mig själv med er. Om hur mycket jag uppskattar att ni bryr er så mycket. Men ärsh.. Jag tycker om er, och det är det jag vill säga... så då säger jag det!
Jag tycker om er! :)


I've said it before, and I can say it again;
My home is where my heart is. My heart is my family and friends.
And that includes you guys!


Tunika!

Som vanligt väckte mamma mig. Dryg som en 10 årig lillasyster! -fast faktiskt lite rolig också. Hon gav sig inte, så till slut var jag vaken -men jag låg kvar och drog mig under mitt varma täcke! Plötsligt hörde vi en rejäl bas någonstans utifrån. Vanligt förekommande fenomen på gatan för något år sen, men det var länge sen nu. En tanke slog mig. Men näää.. inte kunde det vara han.. haha.

Nyfiken som jag är ragglade jag mig upp för att kolla om det var grannen som skaffat ny bil. Då...

Plingelingelingelingelingelingeling!!!!

Päronen tittade frågande. Vem är det? Dom frågade om jag väntade nån. Det gjorde jag inte, men.. hm..

"Men jag vet en person som gillar bas i bilen och som alltid brukade ringa på sådär" sa jag. Det MÅSTE det vara! Kan inte vara någon annan. På med ett par braller och öppnade. "Galna människa!!". Typ åtta månader sen sist, men Tommy var sig då precis lik :)

Han hade igår sagt att han eventuellt tänkte åka till Tunika idag, men sånt brukar ju aldrig bli av. Vi skulle höras idag, så jag smsade "Jag är vaken" när jag vaknade. Antog att jag skulle få svar "Nej, kan inte idag" kring kvällen, eller nåt.. så jag tänkte inte mer på det. Tji fick jag. För tydligen hade han då bara klivit upp, klätt på sig och åkt till mig direkt. Knäppskaft! Jaaaaahapp. Ett "Ja, vi kan åka till Tun nu direkt om du vill?!" hade varit bra :P haha. Jag fick 5 min på mig att klä mig och så. Vi åt även lite frukost innan vi stack, eftersom ingen av oss gjort det.

ÅÅÅH va kul det var att se Tunika igen <3 Älskade vovvsa! Hon har blivit en liten tjockis och hon var ännu stillsammare än sist, men innan hon kom till den här familjen var hon några veckor hos en elak sate. Stackars Tun! Jag har fått berättat för mig om hur dåligt hon mådde efter det. Vännen. Men hon börjar vakna till liv igen nu :) Verkar vara en bra familj!
Vi gick en liten snöpomenad med henne :D När vi kom tillbaka efter promenaden var jag djupfryst och genomblöt om brallerna.. för någon hade skickat både mig och Tunika i snön stup i ett!

Efter det åkte vi till valbo för jag skulle köpa en kudde på IKEA. Gick även en sväng till InterSport där det blev ett par shorts var för oss inför sommaren (Rea 50%). Pinsamt nog valde vi identiska sådana! Men skit samma.. folk får väl tro att vi är ett gammalt par om dom tycker det är kul, eller så vi får låta bli att hänga i sommar bara :P Införa säsongsstyrt umgänge. Haha.


Lovet har gått alldeles för fort! :( Men blir jag lite mer övertalad, så kanske jag åker hem en sväng när Mange fyller år om ett par veckor. Så.. vad jag man hitta på nu då.. sista kvällen i Gävle för denna gång...? Hm...

20 år fest

Agge den lilla tösen fyller 20 år och i kväll ska det firas med dunder och brak :)
Ska möta upp mina grabbar vid halv sex innan middagen (!) som är halv åtta.
Efter det vet man aldrig vad som händer . . .
. . . det vet man aldrig ;)



Petra och Loviza :)

Umgåtts med Petra idag! :D Kanontrevligt!

Det var så hutlöst längesen sist att jag faktiskt skäms lite. Vi säger såhär.. det var så länge sen att vi inte kunde komma på när det senast vi sågs, och Loviza kom inte ihåg vem jag var. Dumt. Speciellt som jag trivs så bra där :) Varje gång jag är där har jag så svårt för att komma därifrån. Bättring!

Vi hämtade Loviza (-en för mig välbehövlig promenad, då jag i skolan sällan går sträckor som inte tar mer än 2 minuter att gå), fikade semlor som danne gjort (Oj va gott! Tack Danne!), snackade väldigt mycket, lekte med Loviza (världens gulligaste unge!), lekte med Sulan (världens häftigaste katt!!) och lite av varje.. och så följde jag med Kim och hämtade hans pjäxor när det egentliga sällskapet totalslocknat på soffan framåt kvällen. Blev presenterad för denna gosse för första gången idag. Aldrig sett förr. Trevlig grabb.
Så stor Loviza blivit också. Bara den saken som att senast jag träffade henne var det treordsmeningar som nästan bara mammsen och pappsen förstod.. nu pratar hon mycket och superbra. Långa meningar och tydligt. (Klyscha på ingående!). Oj, vad tiden går så fort!


Jag har sagt det här förr, men kan säga det igen..
Vilken otroligt bra mamma Petra är! Verkligen.
Jag slutar aldrig att imponeras av henne. Hon är så lugn och kärleksfull, varvar seriöst och lek, och hon älskar sin dotter nåt otroligt. Hon bryr sig så mycket utan att för den delen vara ett dugg hönsig. Dottern kommer alltid i första hand. Det här märks, om inte annat, på hur bra ungen verkar må.

Ibland när de busade kom jag på mig själv idag med att stanna till och bara titta på dom -och le.


Personkemi och glass.

Syskon ♥


♥ Jag och min älskade bror på Euro Disney i Paris

Hemma :D

Vad jag älskar att Folkhögskola är gymnasialt, för det betyder --> Skollov!!

Hm. Aldrig trodde jag att jag skulle tycka det var skönt att åka till affären, handla och åka hem, utan att se en käft man känner... men det var det! Gick till affären för en halvtimme sen -samma fenomen igen. Jag låter galen, jag vet, men i Ransäter är främlingar en otrolig raritet och man behöver variation ibland! -i alla fall jag.

Så skönt det är ute!! Det börjar bli rätt mycket snö! Mysmycket! Sådär så man måste pulsa sig fram. Och det bara fortsätter komma mer och mer! Jag hatar slask.. men riktigt med snö är tamefan något av det mysigaste som finns!

Igår? Först skrev Mange att hans bror skulle ha fest. Sen skrev Johannes och ville att jag skulle hänga med honom och systrarna och spela biljard eller nåt (lite förvånad här, för jag hade tagit för givet att alla grabbarna skulle dit). Ytterligare lite senare ringer den ena systern, Stefan, och vill att jag ska komma till honom. Jag ville helst träffa dom allihopa samtidigt. Så, hur löste det sig?
Svar: Grabbsen frågade om dom fick hänga på till brodern. Mjaa joo, okej, det fick dom! Slutet gott allting gott. Och en upplevelse rikare i form av en intressant, men rolig, soffdans sen på krogen.

Idag? Eventuellt pulka... men, hm... jag känner mig lite seg om jag ska vara ärlig.

Nu? Mat! Fläskfilé, potatisgratäng och sås. Chokladpudding till efterrätt, för min bror hälsar på och gillar det jättemycket.

♥ ♥ ♥

Alla Hjärtans Dag

Fjolligt, tycker vissa. Jag tycker det är  lite mysigt! Det är en dag då man har en bra anledning att bry sig lite extra om sina nära och kära. Superbra! "Det kan man väl göra ändå?" Jaaajaa, men alla kanske inte tänker på det.

"Jamen hur kul är det för dom som är singlar?
" JAG är singel.. men jag tycker inte sämre om denna dag för det. Det är inte bara parens dag, utan även familj och vänners. Familjen är det värdefullaste jag har! Sedan vännerna <3
En vän är någon som väntar när alla andra går. Någon som bryr sig och finns där för dig. Som inte glömmer bort dig. Någon som ser igenom dig och gillar vad de ser.
Real friends are hard to find!


Min kära är kanske det sötaste och lurigaste som finns. Nu på morgonen öppnade jag kuvertet som hon skickade för en vecka sen, innan dom åkte till kanarieöarna. "Får ej öppnas förän den 14:onde feb.". Däri låg tre marsipaner, ett Miranda-kort (jag är helt svag för denna söta grå nalle) och däri en lapp där det stod; "Titta i din högra garderob, på översta hyllan, där finns ett litet, litet, litet paket, med en liten liten liten sak i. xxxx och kram Ma Lo".
Hon måste ha lagt det där när dom var här och tittade på min show.. vet dock inte när hon ska ha hunnit det. Dom var ju här en kort sväng bara, och jag gick aldrig från rummet vad jag minns. Hm. Lurigt!

Lääängst in på hyllan.......

PUSS på dig, Mamma! Du är så himla söt! <3 TACK!


Igår under lunchen ringde Jocke i klockan och pratade inför hela skolan.
Han sa att han hade inte satt upp någon lapp på tavlan (vi har en hälsningstavlan här över alla hjärtans dag), men att han ville tillägna ett tack till några betydelsefulla personer som hjälpt honom, varit stora stöd, bra vänner och gett honom glädje och skratt.
Han räknade upp fem namn -däribland Mig!
Tack Jocke! Blev så rörd av det. Tokiga lilla lillebror!

Vecka och Helg

Vilken vecka det var förra veckan. Psykiskt krävande lektioner. Mycket starka känslor.. Jag tror att de flesta var ganska färdiga mot veckans slut. Välbehövlig helg!
För min del blev det även en sjuk helg. Vaknade igår med en brinnande hals. Svullen samtidigt som det kändes som den var sårig. FAAAAN! Jag är så less på dessa förkylningar! De som känner mig vet varför.

Sov jättedåligt inatt! Ser inte fram emot att lägga mig ikväll! Gick och la mig relativt tidigt igår, men somnade inte förns framåt TRE (kollade klockan sista gången vid 02:40). Hatar när förkylningar till och med stör ens nattsömn! Räcker det inte med att förpesta dagarna?

Ont i ansiktet, matt, snorar, nyser.. fan! Ser såå mycket fram emot dansen i morgon. Jag måste vara med.. får inte missa fler tillfällen!! Kul kul :/

Men det är faktiskt bra att må som skrutt ibland! Nyttigt. Då uppskattar man mer att må bra sen :D
-om jag någon gång får komma dit igen?


Och även fast jag mår som en möglig paprika nu, har det ändå varit en trevlig helg :) Fredag var det fest. Trevligt :D men vid 22-tiden pallade jag inte med mer (tror det var förstadiet till förkylningen). Jag var helt matt! Så jag och Hanna myste då ihop oss i min säng och tittade på No Reservations istället. Gosigt! Mysig film! Lördag bestod av matlagning och sedan Melodifestivalen. Idag hade Elvira och Therese bjudit in mig på våfflor :D Det missar man inte, och det var så sjukt gott! Trots att jag tagit det extremt (!!!) lugnt idag, kände jag mig helt färdig efter det och återvände till mig! Vi får se den där filmen en annan dag. Efter det har Hanna och Lina kommit förbi några gånger var. Hanna bla med Sinova forte som hon tyckte att jag skulle prova :)
Dom tar så bra hand om mig! <3



Hett, Lina! Hett!

(Bilder är Lina E:s)

Personlighetstest.

Jag gjorde ett personlighetstest någonstans. Minns inte vart. Skumma frågor.. inte frågor som "gillar du att arbeta med människor" utan mer åsiktsvar. "Vad värderar du högst? Logiskt tänkande eller utväcklat känsloliv". Detta var i alla fall resultatet:


Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:


Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.



Hur kan ett sånt där test få såna träffar? Hm. Jag menar.. jag går musikteater nu, pappa tycker att jag ska bli journalist eller ekonom eller fastighetsmäklare, rätt så musikalisk är jag, karin har alltid tjatat om att jag borde bli psykolog eller lärare. Freaky!

Är det som med horoskop.. svar som stämmer in på många? Fast hm... om man tittar på yrkena så är det ju lite besläktat, tycker jag. och det stämmer rätt så bra in på mig.

Hur som helst så är det en funderare i alla fall! -förutom präst. JAG som präst.. vad händer sen? Jag kan flyga? Åh, flyga vill jag ju! Jag kanske ska bli präst då -fast sån logik kanske inte funkar? Jävlar.


Maria fick visa leg för alkoholfri cider!!!

I fredags var det fest hos Persarna. Nisse var lite emot det först, men jag tror det är som Johannes och Stefan säger.. jag får väldigt ofta som jag vill. -och det gillar vi! Eller hur?

Jag skulle inte dricka den kvällen, så på vägen dit stannade jag vid Hemköp och köpte en flaska Herrljunga Päron 0,7%. Här vill jag nu tillägga att den är nästan alkoholfri. Man måste dricka 2 LITER sådan för att få i sig den mängd det är i en enda liten 27,5 cl Smirnoff Ice. För att få i sig det mängd alkohol som finns i fyra Smirnoff Ice måste du alltså dricka ÅTTA LITER (7,85) Herrljunga 0,7%. Åtta liter är samma mängd vätska som i 29 st Smirnoff Ice -men som sagt med lika mycket alkohol som i 4 st Smirnoff Ice.
(Hängde du med på det här?)


Well.. till saken...


Jag står i kassan och ska betala. Kassörskan ska just dra flaskan, när hon stannar till, tittar på den, snurrar på den, tittar på mig och säger sedan. "Den här behöver jag se leg för!".
Spontan reaktion från mig.
"VA??".
"Ja, den här måste jag se leg för" upprepar hon.
Kvinnan måste vara knäpp. Vilken ålder menar hon att det skulle vara på 0,7%? 10år? 16 år? 18 år?
"Duger det med körkort?" säger jag ironiskt och håller upp det. Jag tror att hon då ska skratta och inse vad hon pysslar med. Men hon är faktiskt ännu mer korkad än vad hon verkar... Hon tar kortet och synar det en stund. Jag kan se att hon läser födelsedatumet! Då kan jag inte hålla mig. Så puckad får man bara inte vara..
"Ja du, det hade varit illa om dom gett mig körkortet om jag hade varit under 18 år!".

För att se att jag var över 18 år hade hon ju bara behövt titta på bilden och se att det var ett körkort. Klart!
För det måste ju vara 18 år hon tänkte på? Det är väl inte möjligt att det var 20 år som hon krävde på den där 0,7% cidern? Eller? Då blir jag rädd..

(Kan tilläggas att hon var inte precis nyfödd. Jag skulle tippa på 45 år..)


När jag kom ut ringde jag Stefan och berättade. Han började asgarva och jag hörde honom hojta till de övriga "Hörni.... Maria fick visa leg för alkoholfri cider!"....



"- Kunden behöver inte visa legitimation vid inköp av alkoholfria drycker (exempelvis Festis). Samma gäller vid inköp av alkoholfri öl. Med alkoholdryck avses en dryck som innehåller mer än 2,25 volymprocent alkohol. Alltså ej lättöl men dock folköl."
- Christer Sundelin, Polisen


RSS 2.0