Vad skulle DU ha sagt?

Vi målar upp ett scenario...

Du har en kompis, vi säger att det är en tjej och vi kallar henne Anna.
Anna är en ganska ny bekantskap... ni har träffats, snackat o kollat på film några gånger.. väldigt schysst person, du gillar henne skarpt.
Ni hörs av en dag och Anna föreslår att ni ska kolla på film. Du tycker det låter trevligt. Hon ska träna men är nog hemma till 15:00. Det passar dig utmärkt eftersom du har föreläsning till samma tid. Ni bestämmer då att du ska komma förbi efter att du har slutat.

En annan kompis hör då av sig, som du inte träffat på jättelänge. Åh, va kul. Hon vill att ni ska ses idag, men du har ju bestämt med Anna, så du tackar nej och hoppas att ni kan ses nästa vecka istället. Inom en timme får du höra att en tredje kompis ska hålla på o måla och greja i sin nya lägenhet idag. Det hade du gärna varit med och hjälp till med... men du kan ju inte, eftersom du bestämt annat.
Synd... men du tycker det ska bli kul att träffa Anna.

Du kommer till Anna vid 15:20. Hon behöver äta efter träningen, så hon lagar lite mat. Efter det sätter hon sig vid datorn och du lägger en patiens för att ha nåt att göra. Just som du börjar tänka på att fråga vilken film ni ska kolla på, säger hon plötsligt att hon ska till någon kompis och spela spel.
"I kväll?" frågar du, men tänkte att hon nog att hon menar i morgon.
"Ja, ska dit om typ en halvtimme.. ska vara där vid fem" säger hon.

WHAT?


Kunde hon inte kläckt ur sig det liiite tidigare?


Du tänker då framför allt på kompisen som du inte sett på länge och som du sagt nej till, för att du skulle kolla på film med Anna denna kväll (-trodde du). Hon har bestämt andra saker nu när inte du kunde. Sen tänker du på alla andra tusen saker du kunnat göra denna helgdagskväll... om du bara hade vetat om denna lilla ändring av planerna...

Du försöker spela oberörd. Det enda du säger om saken är "hur hade du egentligen tänkt att vi skulle hinna titta på en film?", och lite senare säger du (när mobilen piper för inkommande sms): "det kanske är -----. hon ville ses idag, men jag trodde att jag skulle vara här, så jag sa nej.".
Anna verkar inte förstå pikerna. Det kommer i vilket fall som helst ingen kommentar om det.. inte ens ett "ursäkta det måste komma lite plötsligt för dig, jag vet, men jag glömde bort att nämna det tidigare.. kom på det först nu.. förlåt" -eller vad nu anledningen kan ha varit.
Men nä, i-n-g-e-n-t-i-n-g.

Hon verkar inte förstå att hennes förslag om att kolla på film, för dig betydde att ni faktiskt skulle göra det. Hon verkar heller inte förstå att du kan ha avbokat andra saker, som du också gärna hade gjort, för hennes skull.

Hon kunde ha talat om detta för dig när ni bestämde att ni skulle ses...eller skickat ett sms när detta andra bestämdes ...eller å-t-m-i-n-s-t-o-n-e sagt det när du kom dit...så att du hade vetat om det.
Hade du vetat om det, kunde du ha umgåtts med Anna under den dryga 1,5 timmen innan hon skulle iväg.. och sedan kunde du ha träffat den där andra kompisen som du inte sett på så länge. Två trevliga kompisar på en och samma dag. Hur trevligt som helst. Två trevliga flugor i en smäll =)
Nu fick du istället känna dig lite lurad och nästan utskickad.


PS
Det finns iförsig en möjlighet att detta inte planerades innan du kom dit.. och då hade hon ju inte kunnat förvarna dig om det.. eller hur? Men skulle det kännas bättre att veta att Anna faktiskt ändrade planerna när du var där, och valde bort dig?
-nej, skulle inte tro det....
DS



Vad tycker DU?

Kommentarer
Postat av: M A R I A

Det är lite svårt att förklara som en kommentar eftersom man inte kan skriva koder i kommentarerna för då försvinner deten massa tecken..
Du msåte iag gå in i kodmallen och leta upp det som ungefär ser ut såhär:
Permalink
Trackbacks (${EntryTrackbackCount})
Det ska du bara ta bort så är det klart:)

2008-02-09 @ 13:23:56
URL: http://mariiaa.webblogg.se
Postat av: M A R I A

oj alla tecken försvann typ.. :S men du kanske hittar ändå'?

2008-02-09 @ 13:24:28
URL: http://mariiaa.webblogg.se
Postat av: M A R I A

ååh vilken tur att du httade det trots mig flummiga kommentar :)

2008-02-09 @ 22:34:54
URL: http://mariiaa.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0