Karin & Maria 1992-2007

image6

Maria & Karin
1992-2007
15 år


Jag var hos Karin igår, och medan jag satt och tittade på bilder så gick det upp för mig att vi ju firar 15 år i år!!!
FEMTON ÅR!

Häftigt är att vi inte bara känt varandra, utan verkligen umgåtts mer eller mindre under alla femton åren!


I 18års-present fick jag en "Maria & Karin"-pärm av Karin och på framsidan hade hon skrivit detta:
Det var en gång en liten stad. Staden låg vackert nära havet och genom staden rann en å. En bit ifrån stadens gator och torg bodde en liten flicka. Hon hette Maria och var fyra år. Maria bodde med sin mamma, pappa och storebror nära en lekplats där hon brukade leka.
En vacker höstdag när Maria lekte i lekparken kom en ny flicka dit. Hon hette Karin. Karin var nyinflyttad i området. Flickorna började leka med varandra och Maria och hennes mamma blev bjudna på fika hos Karin och hennes pappa. Marias mamma drack fast hon i vanliga fall inte tycker om kaffe. Flickorna blev kompisar.
Hösten därpå började de på förskolan jordgubben. Det var roligt. Sedan var det dags för den riktiga skolan. Pirrigt! Men Maria och Karin hamnade båda i klass 1A så de hade varandra. Vilken tur! Efter skolan brukade de gå hem till Maria och leka med hennes Barbies i det fina dockskåpet, eller titta på deras favoritfilm Grease och äta glass, eller pyssla om Marias söta, vita kanin Stampe. Maria lärde Karin hur man sköter en kanin. Maria lärde också Karin hur man buggar.
Ibland fick någon av flickorna kvarsittning efter skolan för att de pratade för mycket men då stannade den andra kvar och höll sällskap. En gång i veckan hämtade Marias mamma flickorna efter skolan och skjutsade dem till kyrkans barntimmar i soldatkyrkan. En annan dag i veckan gick de på orientering. Ibland hände det att Marias föräldrar åkte till IKEA. Då åkte flickorna alltid med. På IKEA körde flickorna runt varandra i en kundvagn och så köpte de varmkorv och mjukglass i kiosken.
Maria och Karin var väldigt lika varandra till utseendet och ofta fick de frågan ifall de var tvillingar. Hihi! De skulle faktiskt ha blivit födda på samma dag men Maria blev född några veckor för tidigt. När de fyllde 11 år hade de födelsedagsparty ihop. De bjöd alla klasskompisar och hade disco. Då hade Maria och Karin med Marias mammas hjälp sytt ett par varsina likadana byxor i svart, krossad sammet och Marias mamma hade sytt två röda tröjor som matchade till byxorna.
På jularna fick Karin vara med på Marias familjs årliga julgransplundringar. En sommar fick Karin följa med till Marias sommarstuga i Harkskär. Maria och Karin hade många aktiviteter. De gick också på fotbollsskola och scouter. Åren -96 -97 och -98 åkte de på äventyrliga scoutläger. Maria hade alltid varit den modigaste av flickorna och en gång när Karin blev kär i en kille på lägret vågade hon inte knäppa kort på honom, men Maria gjorde det.
När Maria var 10-11 år började hon spela fiol. Vad kul! tyckte Karin för nu fick hon en fiolkompis. Två gånger fick de förtroendet att spela med Linda i skogen på en fäbodvandring. I flera år spelade de i samma orkester och de åkte på många roliga läger ihop. Ofta fick de spela och sjunga på skolavslutningar. Maria och Karin har också varit på basketläger och teknikkurs för tjejer. En sommar åkte de till deras kompis Magdas sommarstuga.
När flickorna var 13 år fick Karin följa med Marias familj på kryssning till Helsingfors. Vilken härlig båt! De åt på lyxiga restauranger, gick på discon och satt ute på däck under tjocka duntäcken och åt baguetter medan vinden gjorde höga vågor på havet framför dem.
De två flickorna gjorde så mycket kul ihop. På vintrarna gick de härliga vinterpromenader och varje jul firade de två en egen julafton ihop. En jul gav Maria ett tittskåp till Karin. Det var den finaste present Karin någonsin fått. På lektionerna i skolan när det var tråkigt kunde Maria skriva söta meddelanden i Karins skrivböcker. Maria kallade Karin för gulleplutt. Det tyckte Karin var roligt.
Maria var en liten pysslig flicka som lärde Karin att knyta armband, slå in böcker i plast, storstäda aquarier, göra microägg och använda finesser på datorn. När de var 16 år tog Maria med sig Karin till Blå Stjärnan. Åh, så roligt! Tack vare det fick Karin också börja som ridlärare där.
En solig dag var det dags för Maria och Karin att ta studenten. Nu låg världen för deras fötter, full av äventyr och upplevelser. Men Maria och Karin förblev vänner för alltid och levde lyckliga i alla sina dagar.
Slut!










image23


Soul-sister!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0